Sähköisen arkiston palvelut avautuvat pientalo-omistajalle

14.4.2015

Lahti avaa ensimmäisenä kaupunkina Suomessa sähköisen arkiston palvelut pientalo-omistajalle. Lahden seudun Palvelutarjottimen uusi Kompa-palvelu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaan omistukseen liittyviä rakennuksen ja kiinteistön perustietoja, sekä niihin liittyviä asiakirjoja, kuvia ja karttoja. Palvelu on teknisen toimialan ylläpitämä tietopalvelu kiinteistön omistajalle ja vuokralaiselle.

Kompa tuo kiinteistön tiedot helposti saataville

Kompa-palvelun tavoitteena on helpottaa kiinteän omaisuuden hallintaa sekä tuoda tieto helposti pientalo-omistajien saataville. Palvelun avulla pientaloasukas voi tutkia mitä tietoa rakennus- ja kiinteistörekisterissä kohteesta on tallennettu sekä paljonko esimerkiksi rakennusoikeutta on kiinteistölle vielä mahdollisesti käytettävissä. Myös kohteeseen liittyvät dokumentit kuten rakennuslupakuvat, rakentamistapaohje, asemakaava ja tontin lohkomisen asiakirjat ovat käytettävissä sähköisen arkiston kautta.

Sovelluksen kautta on mahdollisuus lähettää viesti asiakaspalveluun, jos huomaa esimerkiksi puutteita tai virheitä rakennuksen rekisteritiedoissa. Sovellus palvelee erityisesti pientalo-omistajia, mutta palvelua kehitetään tulevaisuudessa, jotta myös kerrostalojen omistajat pääsevät tutkimaan rakennusten perustietoja.

Maksuton palvelu heti käytössä

Kompa-palvelu on lahtelaisten käytettävissä ilman kustannuksia. Sovellus tunnistaa käyttäjän omistamat kiinteistöt ja rakennukset tunnistautumisen jälkeen. Omistustiedot päivittyvät automaattisesti rekisterien kautta palveluun. Palvelun käyttämiseen tarvitaan internet-yhteys ja selainohjelma. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai matkapuhelimella mobiilivarmenteen kautta Lahden internet -sivuilta Palvelutarjottimen kautta.

https://www.palvelutarjotin.fi/

Lisätiedot:
maankäyttöinsinööri
Henri Nyberg
p. 050 387 8716
etunimi.sukunimi@lahti.fi

Uutinen Lahden kaupungin sivustolla