eKlubi kokoontui Lahdessa

5.8.2016

Kuntalaistiliasiakkaille suunnattu sähköisen asioinnin eKlubin kevättapaaminen järjestettiin 4.5.2016, tällä kertaa Lahdessa, kauniin Vesijärven rannalla sijaitsevassa Sibeliustalossa.

Kevättapaaminen jakautui kahteen osioon: aamupäivän tilaisuuteen oli kutsuttu osallistujia eKlubi-yhteisön ulkopuolisista kunnista ja iltapäivän puolella osa ohjelmasta oli suunnattu pelkästään eKlubi-kunnille.

Päivä käynnistyi heti reippaasti keskustelua herättävällä esityksellä, jossa eAsioinnin liiketoimintajohtaja Mauri Kaski nosti esille digitalisaation eri näkökulmia sähköisen asioinnin kehittämisessä. Keskustelu kiteytyi yhteiseen tavoitteeseen kuntien yrityskulttuurin ja toimintatapojen kehittämisessä niin, että ne vastaisivat paremmin diginatiivien asiakkaiden odotuksiin. Samassa asiayhteydessä Lahden ja Porin kaupungit esittelivät sähköisten palveluidensa nyky- ja tavoitetilaa, toimien konkreettisina esimerkkeinä Kuntalaistilistä hyötymisestä.

Kuntaliittoon on perustettu Kansallisen palveluarkkitehtuurin (KaPA) tavoitteiden toteutumista kuntasektorilla tukeva hanketoimisto (Kunta-KaPA), jonka palveluista kertoi ja lukuisiin kysymyksiin vastaili projektipäällikkö Tommi Karttaavi.

Tapaamisessa tehtiin katsauksia myös käynnissä oleviin ja tuleviin hankkeisiin, jotka vievät sekä kansallisen palveluarkkitehtuurin että Kuntalaistilin kehitystä vakaasti eteenpäin. Jälleen kerran hyväntuulinen ja innostava tapaaminen poiki runsaasti hyviä ideoita jatkokehitykseen.