« takaisin

Lahden palkittu Kompa-palvelu

Lahden seudun Palvelutarjotin ja sen uusi Kompa-palvelu valittiin vuoden 2013 Palvelujen partaveitsi -kilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

Palvelutarjotin-kuntalaisportaali kokoaa Lahden kaupungin sähköiset palvelut samaan osoitteeseen ja on palvellut Lahden seudun asukkaita jo syksystä 2011 lähtien. Kompa, eli Lahden kaupungin teknisen toimialan kiinteän omaisuuden palvelu tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden tarkastella omaan omistukseen liittyviä kiinteistö- ja rakennustietoja sekä niihin liittyviä tiedostoja (esim. rakennuslupia).

Palvelujen partaveitsi -kilpailun palkintoraati perustelee valintaansa seuraavasti: "Palvelujen kokoaminen vähentää eri toimipisteissä asiointia. Erityisen ansiokasta palvelussa on kuitenkin omien dokumenttien katselumahdollisuus, josta ei tosin ole vielä kokemuksia, koska se otetaan käyttöön tänä vuonna. Tämä on kuitenkin ratkaisuna edelläkävijä ja vaatinut mittavan taustatyön. Palvelu vahvistaa sähköisten palveluiden asemaa ja luotettavuutta kuntalaisten näkökulmasta. Lisäksi palvelussa on paljon kehittämismahdollisuuksia (uudet sähköiset palvelut, osallisuutta/lähidemokratiaa vahvistavat palvelut). Ratkaisu on mahdollista käyttöönottaa muissakin kunnissa."

Yhteistyön tuloksena sähköinen ja automatisoitu prosessi

Kompa-palvelua on kehitetty yhteistyössä Lahden kaupungin sekä Propentuksen ja Teklan asiantuntijoiden kanssa. Komponenteittain toteutettu palvelu sisältää muun muassa dokumentin- ja asianhallinnan sekä Teklan karttarekisterit.

Palvelun kehityksessä tavoitteena on ollut saada koko kiinteän omaisuuden hallintaprosessista sähköinen ja aidosti automatisoitu. Tiedot syötetään suoraan rekisteriin, josta asiakaspalvelija tarkistaa tiedon oikeellisuuden, ja kaikki tiedot arkistoidaan sähköisesti. Kompa-palvelu tuo merkittävien kustannussäästöjen lisäksi myös muita hyötyjä, kuten mahdollisuuden vapauttaa resursseja muihin tehtäviin, paremman palvelun tarjoamisen kuntalaisille sekä palveluiden sähköistämisen edistäminen aina paperittomaan asiointiin asti.

Kompa-palvelu julkaistaan alkuvuodesta 2014.

Tutustu Palvelutarjottimen tarjontaan osoitteessa palvelutarjotin.fi.

Lisätietoja:

Teemu Karvonen, ratkaisuarkkitehti, Propentus, 040 592 7262, teemu.karvonen(at)propentus.com
Teemu Kokkonen, kehittämispäällikkö, Lahden kaupunki, 050 383 6571, teemu.kokkonen(at)lahti.fi

"Palvelujen kokoaminen vähentää eri toimipisteissä asiointia. Erityisen ansiokasta palvelussa on kuitenkin omien dokumenttien katselumahdollisuus."

Palvelujen partaveitsi -kilpailun
palkintoraati

« takaisin