« takaisin

eKouvola

Kuntaliitoksen tuloksena vuonna 2009 syntyneen suur-Kouvolan strategisiin painopisteisiin on alusta lähtien kuulunut sähköinen asiointi ja sen edistäminen.

Kaupungin sähköiset palvelut samaan osoitteeseen kokoava eKouvola otettiin nykyisessä muodossaan käyttöön vuonna 2012 ja sen palveluja on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Kouvolan ja Lahden kaupunkien sekä Propentuksen asiantuntijoiden kanssa. Mallia on otettu myös muissa kunnissa ja kaupungeissa toimiviksi todetuista palveluista.

Sähköisten palvelujen tarjoaminen keskitetysti yhdestä paikasta ei ainoastaan nopeuta ja tehosta hallinnollisia prosesseja vaan parantaa myös asiakaspalvelun laatua, kun palvelut ovat helposti löydettävissä ja käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

Kehitystyössä tärkeänä on pidetty sitä, että palvelujen käyttäjille tarjotaan yhtenäinen asiointikokemus vaikka asiakas liikkuisikin monissa eri palveluissa. Luotuaan tunnukset eKouvola-palveluun käyttäjä voi kertakirjautumisella käyttää kirjautumisen vaativia palveluja eikä jokaiseen palveluun tarvitse muistaa salasanaa erikseen.

eKouvolan palveluvalikoima täydentyy jatkuvasti. Tällä hetkellä käytössä on lähes 30 sähköistä palvelua. Valikoimasta löytyvät muun muassa palautepalvelu, toimeentulotuen jatkohakemus, verenohennushoito, latujen seuranta, liikuntapaikkojen varaus, päivähoitohakemus ja esiopetukseen ilmoittautuminen.

Seuraavaksi eKouvolassa otetaan käyttöön sähköiset lomakkeet, jotka lisäävät itsepalvelumahdollisuuksia monien palvelujen yhteydessä. Tulevaisuudessa asiakas voi esimerkiksi täyttää sairaalassa tarvittavia esitietoja sähköisille lomakkeille ennakkoon jo kotona tai välittää itse mittaamiaan terveydentilasta kertovia tietoja terveydenhoitajalle tai lääkärille.

Tutustu eKouvola-palveluun osoitteessa ekouvola.fi.

Lisätietoja:

Teemu Karvonen, ratkaisuarkkitehti, Propentus, 040 592 7262, teemu.karvonen(at)propentus.com
Sirpa Männistö, tietohallintokoordinaattori, Kouvolan kaupunki, 020 615 8211, sirpa.mannisto(at)kouvola.fi

"Opimme muilta ja sovellamme
käytäntöjä Kouvolan malliksi.
Ja me myös jaamme oppejamme
ja kokemuksiamme."

tietohallintojohtaja Sirpa Mäntynen
Kouvolan kaupunki

« takaisin